De kunstenaar.

Het menselijk lichaam , met zijn blutsen en builen, zijn schoonheid en verval, blijft een eindeloze bron van inspiratie. Het naakte lijf houdt nooit op mij te boeien meer specifiek hierbij de dans, ballet en oosterse choreografie. Ik probeer een intens moment van fysieke inspanning, trance van de danser vast te leggen in een beeld. Schetsen maak ik op basis van foto materiaal. Sedert enkele jaren maken ook dieren deel uit van mijn werk, uiteindelijk zijn die bewegingen en houdingen ook uiterst interessant.

Het brons gieten is een intense bezigheid, we werken volgens de verloren was techniek. Na het afwerken van het kleibeeld wordt dit als basis gebruikt voor de siliconemal. Met deze mal wordt een was model gemaakt om een giet mal te kunnen vervaardigen.
Ook beelden in kunsthars worden er gegoten, die patineer ik met acrylmedium en grof gemalen schilder pigmenten.

Johannes vlerick
Geboren in Gent in 1956, leeft en werkt nu in het landelijke Ursel.

Na een jarenlange tekenopleiding op de Academie van Eeklo bij de illustere Patrick Ysebaert, leerde ik het menselijk lichaam door en door kennen. Langzamerhand kreeg ik het gevoel te willen ingrijpen in de tekening, niet langer via potlood, houtskool of penseel maar het direct contact met het medium.
Dit bracht mij uiteindelijk bij de klei, een geweldig medium om met de hand te vormen, te leiden, zelfs te dwingen naar de vorm die in mijn gedachten reeds gevat zat. Om deze derde dimensie beter te beheersen volgde ik een opleiding beeldhouwen op diezelfde Academie bij Philip Crepain en Jo Van Ryckegem.

Playing god…
Just a little

©2023 johannes vlerick

designed with ♥ by mark-up.agency

©2023 johannes vlerick
designed with ♥ by mark-up.agency